“YENİLENEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN EL ELE”
İki yıl süresince çatımız altında bulunan tüm derneklerimizle birlikte ülke genelinde işleyeceğimiz “Yenilenebilir Dünya İçin El Ele” Projemizin tanıtımı gerçekleştirildi.
Bursa, İstanbul ve Ankara’da altı derneğiyle birlikte ülke genelinde sağlık ve eğitim alanlarında önemli çalışmalarla dikkat çeken Federasyonumuz, 2024-2026 Dönemi süresince işleyeceği ana konu olarak “Sürdürülebilirliği” seçti.
İstanbul BUSADER ev sahipliğinde gerçekleşen proje lansman kahvaltısına, tüm derneklerimizin üye ve konukları geniş katılım gösterdi.
İstanbul BUSADER Başkanı Yasemin Yakut’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Federasyon Başkanımız Zerrin Özgüle, proje ve yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Bu alanda yapacağı tüm çalışmalarla yüksek oranda farkındalık yaratmanın, ülkemize ve dünyaya ölçülebilir bir fayda sağlamanın Federasyonun ana hedefi olacağını belirten Özgüle şöyle konuştu:
“İyilik, insanlık sanatıdır” diyerek hareket eden BUSADER Federasyonu, topluma ve paylaştığımız gezegene karşı en yüksek sosyal sorumluluk anlayışıyla çalışmaktadır. Misyonumuz, toplumsal ilerlemeye ve çevresel korumaya katkı sağlayarak, kalıcı bir iyilik mirası yaratmaktır. Bugün, karbon ayak izimizi azaltma, daha sağlıklı bir dünya yaratma ve sürdürülebilir bir gelecek sağlama konusundaki kararlılığımızı temsil eden sürdürülebilirlik beyanımızı tanıtmaktan onur duyuyoruz. Bu dönem, “Yenilenebilir bir dünya için el ele” Projemizle daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir gezegen için yolculuğumuza başlıyoruz. İleriye doğru adımlar atarken, sürdürülebilirlik planımızı üç temel ilke üzerine kuruyoruz:
• Çevresel Sürdürülebilirlik: Çevresel etkilerimizi azaltmak, atıkları en aza indirmek ve karbon salınımını düşürmek için farkındalık yaratmak.
• Sosyal Sürdürülebilirlik: Toplulukları güçlendirmek, sosyal adaleti teşvik etmek ve kapsayıcı bir çevre yaratmak.
• Ekonomik Sürdürülebilirlik: Uzun vadeli finansal modeller oluşturarak, hem çevreye duyarlı hem de ekonomik sürdürülebilirliği destekleyen projeler geliştirmek