2017 yılında 50 kişilik üyeyle yola çıktıklarını belirten BUSADER Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle bugüne geldiklerinde bu sayının 130 üyeye ulaştığını belirtirken daha güzel işlere imza atmayı hedeflediklerinin altını çizdi.Zerrin Özgüle kurucu başkanlığında yola çıkan Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSADER), sağlık ve eğitim alanlarında iz bırakan işlere imza attı.

Her yıl ana hedef projelerle yola çıkan BUSADER, farkındalık yaratmak adına ilk başladıkları projenin obezite ile mücadele olduğunu vurgularken, binlerce öğrenciye burs, birçok hastaneye tıbbı cihaz bağışları ve toplumsal faydaya yönelik birçok proje ile etkinliğe imza atarak, toplamda 5 milyon lirayı aşkın maddi yardım gerçekleştirdi. Geçen yıldan itibaren BUSADER Başkanlığı’nı Tülin Günbatılı’ya devrederek, federasyonlaşma çalışmalarının startını veren Zerrin Özgüle, bu süreçte bir yandan burs, sosyal sorumluluk projeleri ve yardım faaliyetlerine devam ederken, diğer yandan da Ankara’da Öztuna Norman başkanlığındaki ANSEDER, İstanbul’da Dr, Yasemin Yakut başkanlığındaki İSTANBUL BUSADER, Deniz Cantürk başkanlığında VETERAN BUSADER ve Ata Azapoğlu başkanlığında GENÇ BUSADER‘in kurulmasına öncülük etti. 3 şehirde 5 dernek, 250’ye ulaşan üye sayısıyla federasyon yapısını tamamlayan, ismini de Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri Federasyonu olarak güncelleyen BUSADER; önce tüm Türkiye’ye ardından dünyaya yayılmak için çalışmalarına devam ediyor.