Bir yıl önce yaşadığımız deprem felaketinin yıktığı Hatay Samandağ’daki bir ilkokulu yeni baştan inşa ederek, Cumhuriyetimizin 100. yılına BUSADER İlkokulu olarak armağan etmenin gururunu yaşıyoruz.

Okulumuz için Mayıs Ayından itibaren birçok farklı etkinlik gerçekleştirerek, 6 ay gibi bir sürede inşaatımızı tamamladık. 2023-2024 Eğitim döneminin ikinci yarısında öğrencilerine kavuşturduğumuz BUSADER İlkokumuzun açılışını Hatay Valimizin Eşi Esra Masatlı, Samandağ Kaymakamımız Emre Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdem Yaşar, protokol mensupları ve okul velilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Açılış törenine Yönetim Kurulumuzun yanısıra Bursa, İstanbul, Ankara, Veteran, Genç ve Sanart BUSADER derneklerimizin başkanları, yönetim kurulları ve üyeleriyle birlikte katılan Federasyon Başkanımız Zerrin Özgüle, yaşadığı mutluluk ve gururun tarifsiz olduğunu dile getirdi. Özgüle konuşmasında, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana sağlık ve eğitim alanlarındaki çalışmalarımızı ülkemizi daha ileriye taşımak üzere aralıksız sürdürüyoruz. Eğitimi birinci önceliğimiz görüyor, sağlıklı nesiller yetiştirmek için mücadele veriyor, yüzyılın felaketini yaşayan deprem bölgesinde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürkümüzün Hatay hassasiyetine öncelik vererek, Samandağ BUSADER ilkokulu’nun inşaatını 6 ayda tamamlayarak eğitime kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Umarız ki tamamen gönüllülük esasıyla yapılan bu okul Türkiye’de sivil toplumun gücünü gösterdiğimiz bir dayanışma örneği olur.” dedi.

Özgüle, herkesi toplumda ihtiyaç sahibi olanlara destek vermeye davet ederek, “Gelin umut olun; Umut olun ki geleceğimize güvenle, inançla bakalım. Yardımlaşmanın, dayananışmanın, birlik olmanın gücünü hep birlikte yaşayalım.” diyerek sözlerini noktaladı.